Monday, April 9, 2012

Karam tak karam.



Assalamualaikum dan hai.




Korang rajin tengok berita tak? weh, perlu kot. kena tau jugak isu isu semasa. terutama untuk orang yang malas bace paper macam aku ni. kalo ade paper pon, aku prefer tengok tengok gambo je. kecuali kalo gosip artis, memang cepat la. ade tak korang yang sespesis ngan aku?



Ok. sape tak kenal karam singh walia? helo helo, ala. si nsem ngan tredmark tangan terangkat ngan otomatik tu. sape yang tak kenal tu aku tak tau nak cakap la. p kemas beg, duk dalam gua lagi bagos.



2malam lepas kalo tak silap, aku tengok karam kuar tv3. saje panggil karam, macam manje je bunyik. tak gitu?hehe



So macam bese la, sape yang kenal karam ni tau la. tiap kali kat hujung hujung berita dia tu, mesti ade peribahasa pelik bin ajaib yang akan kuar. dan sepanjang yang aku tengok la kan, tiap kali pon peribahasa karam memang tak pernah sama. selalu ade peribahasa baru punye la yang kuar.



Aku pon cakap la kat adik aku. ' karam ni hebat la. sokmo ade peribahasa. pelik pelik plop tu. bla bla bla..'. pastu adek aku pon jawab. ' memang la. tapi cikgu cakap peribahasa dia tu takleh pakai pon. dia create sendiri je tu. takdop dalam buku pon.'



Ohh. baru aku tau. siyes selama ni aku pikir, karam ni mesti ade sebijik atau lebih bijik buku peribahasa. sebab dia nak masokkan dalam berita dia. mesti dia study abes abes sebab nak carik peribahasa yang paling ngam la ngan berita dia. ohh. betapa inesennye aku kan.



Korang ade tak pikir macam aku? ke memang korang da tau pasal ni? aku sorang je ek yang baru tau. takpe, merendah diri tu bagos. haha. tetibe.


So dengan segala hormatnya aku nak kenalkan wartawan yang paling tak lapok. hehe



tengok tangan dia. tengok tangan dia. hehe





p/s: stress bila merindu.

6 comments:

anak abah said...

haha. same la. ingat kan die mmg refer buku peribahasa sblom nih.

lynn kamarul said...

tak menahan.. tangan tu yg trademark abis

fiza said...

@anak abah

haa. kn mira kan? inesennyee kite.hehe

fiza said...

@lynn kamarul

mestila..susah nk jmpe da tu. hehe

kLiPKeRt@sPiNk said...

aku dah penah denga LAMEEEE dah yang peribahase die tu byk yg reka sendiri je...hehehe







http://klipkertaspink.blogspot.com/2012/04/berphotogeddik-kau-bajet-kau-retisss.html

fiza said...

@kLiPKeRt@sPiNk

hoho. aku je xtau eh..

haha. hbt la ko LAMEEE da tau. hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...