Wednesday, January 25, 2012

Wordless Wednesday #4


click untuk tumbesaran..;p





p/s: sory, no topup tu da digunakan. hee^^

Monday, January 23, 2012

Happy engagement.

Assalamualaikum dan hai.


My best wish for you my friend!
Happy engagement day! selamat bertunang. selamat bertukar status. hehe

Tunggu turn aku plak.






Selamat menjadi tunangan orang ye kawan. semoga status ni menambahkan rasa kebahagiaan dalam hubungan korang. ^^


Maaf aku tak datang ke majlis mu. banyak sangat yang menghalang.huuu


Sori mori, identiti penunang terpaksa dirahsiakan. hee;p




p/s: lagi muda dari aku, tapi bertunang dulu sebelom aku ek. haha.

Sunday, January 22, 2012

Berkenalan ngan FarahLee

Hai dan assalamualaikum.


Aku terjumpa blog pengantin baru ni. rupanya Farahlee ni pon blogger. blogger ni memang cantik cantik ek? ehem ehem. haha


Jom godek-godek blog farah ni. aku baru nak mula ni. jom jom jom.



FarahLee : KunfayakuN


Sebelom tu, korang tengok la video majlis akad nikah dorang ni, Ally Iskandar dan Nurfarahin. sweet gitu..


Korang explore link ni la. slow la plak nak tolong download.hehe


Neway, sekalung tahniah untuk korang. semoga berkekalan sehingga ke syurga.^^





Untung la dapat orang ganu. orang ganu ni memang comei comei. haha




p/s: macam best je bercinta pas kawen ni. ;p

Thursday, January 19, 2012

Tido berdengkur.

Assalamualaikum dan helo!


Entry pertama aku tatkala sedang bercuti cuti di kampung. haha. seronok banget!!


Ari ni aku blaja masak lemak cili api versi mak aku. best. walaupon takde la macam makcik nogori yang buat. tapi bagi aku versi mak aku ni lagi syiok kot. layan abes dowh. tapi aku tengah diet, so makan tak tambah la. haha.


Panjang intro ni cukup da kot. takmo la baru bace intro ade yang da jeling kat butang pangkah kat hujung sebelah kanan tu. rilek lu, bace lu.


2malam lepas, macam bese aku naik bus utama express balik ke kuantan, dari kangar. ari tu bus tu tak penuh, kirenye ade banyakla jugak seat kosong. kebanyakan penumpang ari tu atok atok nenek nenek tua je. memang tak best la naik bus ari tu. tak de langsung yang special nak buat cuci mate. haha


Sepanjang perjalanan, takde pe sangat la yang berlaku. tapi tiba waktu lebih kurang kul 1030 camtu, besela naik bus kan, takde pe nak buat, so tido jela. tapi sesuatu mengganggu tido aku. bunyi orang berdengkur yang terlalu kuat, TERLALU kuat. betol aku tak tipu. giler stress aku tym tu. bunyi dengkuran tu seolah olah orang tu penat sangat-sangat. seolah olah siang hari tadi dia duk pikul balak 1lori. siyes weh.


Aku tak pasti tuan punya dengkuran tu. orang muda ke orang tua. tapi kan, beragak la. dalam bus kot, bukan kat umah die. tak pernah ag jadik benda camni kat aku. ni first tym. mula-mula memang susah la aku nak tido. last last langsung terlena sampai ke kuantan. haha. so konklusinya, aku ni bukanla sorang yang susah sangat nak tido. 


So nasihat aku, len kali jangan buat keje berat sangat sebelom naik bus. ataupn kalo agak-agak memang takleh nak ubah sifat ni, pakai breath right siap-siap. kalo aku xpela, aku jenis cepat tido. kalo ade budak kecik ala-ala baby gitu dalam bus tu, tak ke haru? kita kena pikir orang sekeliling gak, ye dak? tapi ape pon yang penting, chilllll!! haha



 



p/s: entry ni aku edit sebenarnya. da lame type, tp tersangkut tengah jalan. hehe

Saturday, January 14, 2012

Pantun malas solat.

 
Assalamualaikum dan hai.
Weh. ce baca pantun ni. aku jumpa kat fb td. kat page jomsayang .
Oke la jugak. untuk peringatan bersama.
 
Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi aku jasad siap dengan bayang-bayang,

Bukan ke lebih beruntung daripada tiang,

Berdiri tanpa roh malam siang…


Apasal la aku malas sembahyang,
Kerja dah best keluarga pun dah senang,
negara pun dah aman tidak lagi hidup berdagang,
takkan 10 minit , Setiap satu waktu aku tak boleh luang...

Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi otak supaya aku tak bangang,
Tuhan kasi ilmu boleh fikir susah senang
Tuhan kasi nikmat kenapa aku tak kenang…

Apasal la aku malas sembahyang,
Main bola aku sanggup sampai petang,
Beli tiket konsert aku sanggup beratur panjang
Apa la aku ingat masuk syurga boleh hutang…?

Apasal la aku malas sembahyang,
Aku kena ingat umur kita bukannya panjang
Pagi kita sihat petang boleh kejang,
Nanti dalam kubur kena balun sorang-sorang….

Apasal la aku malas sembahyang
siksa neraka cuba la aku bayang,
Perjalanan akhirat memang terlalu panjang,
Janji Allah Taala akan tertunai tak siapa boleh halang!!!
 
 
 
 
p/s: zohor blom?

Eksaited.



Assalamualaikum dan hai!


Ho ho ho balik kampung! ceh. haha. ingat orang heran ke ko balik kampung?

Biar r. ade aku kisah? lame ni tak balik ni. eksaited tahu?


rindu mak ngan ayah. 



Tata yuki. haha. selamat menjalankan fyp ye.




p/s: tengah bengang ngan tenet ni. sume nak di blocknye. aishh.

Friday, January 13, 2012

Shoutmix oh shoutmix.


Assalamualaikum dan selamat pagi! 



Oh sungguh nyaman rasanya di pagi hari dengan cuaca yang sejuk. tapi paling nyaman otak ini bile pikirkan yang exam da abes wooo!! haha. eksaited terlebey. maunye tak, tak perlu bangun seawal 830 pagi (ye, aku tido balik pas subuh, teruknya kan? huhu), dan 830 tu bagi aku agak awal la, untuk mengadap notes yang pelbagai. saje aku letak s kat belakang notes tu, nak cakapnya banyak giler notes yang kene bace dulu. tapi dulu la. haha



Adehnye pon, intro panjang bebeno. maklumla, eksaited kan. hehe. weh, da lama ek shoutmix ni hilang? asal aku tak perasan ye? yela, akunye shoutmix sebelom ni duk tersorok, kene click bagai dulu, baru kua. tu pun macam kancil patah kaki je, tergedik-gedik nak kua. tapi kan, ishh sayang la hilang shoutmix tu. yela, blog macam blog aku ni takde la ramai sangat readers je, tapi rasanya silent reader tu ade la jugak. tapi bila takde shoutmix ni, camne aku nak track balik sape yang penah singgah sesaat kat blog cibai aku ni? aishh. nape la kene bayar2 lak ek. kuat tol bernege.



Pagi tadi. kebetolan, bukak-bukak fb, ade post dari busuk.com, offer shout busuk. shout busuk pon shout busuk la, asalkan ade. ntah la bagi aku shout2 ni penting kot. tapi maybe tak bagi meke-meke yang da ade follower ribu riban. pape pon special thanks untuk busuk dot com. hehe. walaupon terasa macam blogger baru, tapi ok la. shout tu memang name die busuk, tapi insylh pas bertempek kat blog aku ni, takde da bau yang tak menyenangkan tu. aku akan pastikan itu. kah kah kah.







Tengok la, tengok la. shout busuk aku. comei tak. kalau korang nak jugak, korang boleh pi sini .  busuk kata free. so korang takyah risau la. hehe. neway, tqvm ye busuk-busuk.




p/s: jomla conteng shoutbusuk aku.

Sunday, January 8, 2012

Aisyah Putri bakal dapat adik!

Assalamualaikum. selamat malam!


Alhamdulillah. rezeki. aisyah putri bakal dapat adik. sape aisyah putri? aisyah putri tu anak sedara aku. memang aku tak citer banyak pon pasal si comel ni. dia anak sedara aka cucu first mak ngan ayah aku. kalau nak tengok sape gerangan aisyah putri yang comel ni, korang boleh tengok sini .



Anyway. tahniah untuk angah and husben. hehe. 



aisyah putri yang comei2.






angah and husben..=)



Untuk mak ngan ayah jugak, cucu second mak n ayah kali ni, kite doa bia laki lak. insylh..aminn.




p/s: angah da dua. aku husben pon takde lagi ni. haishh.

Wednesday, January 4, 2012

Monday, January 2, 2012

Suwiiitt sangat.


Assalamualaikum dan hai.



Selamat petang kawan-kawan. panas betol cuaca hari ni kan? tapi kat perlis je. kat ganu tak kot.


Suwit and manis. ni aku nak share bideo ni. memang bukan aku punye pon. aku amek dari fb, kawan aku share. harapnye tuan punya bideo ni tak maraaa ek. awk untung tau, jeles. haha. tetibe*


video



Alahai suwiiit kan? kalau aku jadik dena. fuh terasa seperti di syurga. heaven tu. lomantik maa. haha


Tapi takpe, yang aku ade sekarang pon da cukup romantika, buat aku cair je slalu. haha. boleh camtu? ade jeles? haha





p/s:


~ untunglaaaaa awak..smoga bahagia ye dena. tak kenal pon sape. hehe 
 
~ selamat taun baru kawan-kawan saya. semoga tahun 2012 ni akan membawa sejuta makna dan harapan baru dalam hidup saya dan awak2 ye..salam tahun baru, with a BIGGGG SMILEEEE..:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...