Thursday, January 19, 2012

Tido berdengkur.

Assalamualaikum dan helo!


Entry pertama aku tatkala sedang bercuti cuti di kampung. haha. seronok banget!!


Ari ni aku blaja masak lemak cili api versi mak aku. best. walaupon takde la macam makcik nogori yang buat. tapi bagi aku versi mak aku ni lagi syiok kot. layan abes dowh. tapi aku tengah diet, so makan tak tambah la. haha.


Panjang intro ni cukup da kot. takmo la baru bace intro ade yang da jeling kat butang pangkah kat hujung sebelah kanan tu. rilek lu, bace lu.


2malam lepas, macam bese aku naik bus utama express balik ke kuantan, dari kangar. ari tu bus tu tak penuh, kirenye ade banyakla jugak seat kosong. kebanyakan penumpang ari tu atok atok nenek nenek tua je. memang tak best la naik bus ari tu. tak de langsung yang special nak buat cuci mate. haha


Sepanjang perjalanan, takde pe sangat la yang berlaku. tapi tiba waktu lebih kurang kul 1030 camtu, besela naik bus kan, takde pe nak buat, so tido jela. tapi sesuatu mengganggu tido aku. bunyi orang berdengkur yang terlalu kuat, TERLALU kuat. betol aku tak tipu. giler stress aku tym tu. bunyi dengkuran tu seolah olah orang tu penat sangat-sangat. seolah olah siang hari tadi dia duk pikul balak 1lori. siyes weh.


Aku tak pasti tuan punya dengkuran tu. orang muda ke orang tua. tapi kan, beragak la. dalam bus kot, bukan kat umah die. tak pernah ag jadik benda camni kat aku. ni first tym. mula-mula memang susah la aku nak tido. last last langsung terlena sampai ke kuantan. haha. so konklusinya, aku ni bukanla sorang yang susah sangat nak tido. 


So nasihat aku, len kali jangan buat keje berat sangat sebelom naik bus. ataupn kalo agak-agak memang takleh nak ubah sifat ni, pakai breath right siap-siap. kalo aku xpela, aku jenis cepat tido. kalo ade budak kecik ala-ala baby gitu dalam bus tu, tak ke haru? kita kena pikir orang sekeliling gak, ye dak? tapi ape pon yang penting, chilllll!! haha



 



p/s: entry ni aku edit sebenarnya. da lame type, tp tersangkut tengah jalan. hehe

4 comments:

Amyra Azhar said...

hehe tidu berdengkur kan, org tu pun tk tau dia berdengkur hee. btw, pki breathright tu boleh kurang kan dengkuran ke?

fiza said...

@Amyra Azhar

a'ahla kn.hehe..
ntah le..tp mcm pnh dgr la breathe right tu bleh kurgkn dgkurn..tp xtaw la..

perception28278™ said...

eleh..kalo tdo mne sedar pape..kalo bdengkur pn xtahu diri sendri melainkn org bgtau

fiza said...

@perception28278™

ye pakcik..tauuu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...