Friday, August 3, 2012

Episod Bbraun 2: First day


Assalamualaikum and hai.



Ye, sekian waktu aku tinggalkan dunia alam maya. tinggal fesbuk tinggal blog. 


1hb August. first day aku menjejakkan kaki ke Bbraun Medical Industries Sdn Bhd kat penang. aku bersyukur disebabkan perkenalan aku dengan syahirah, kami tinggal bersama. and sya pon tak kisah aku tumpang ketenye ke tempat kerja. alhamdulillah ya Allah. Kau permudahkan urusanku.


Aku ngan sya masok pukul9. sebab malam sebelum tu kitorang got a message dari Mr. Rudy who is the program manager gtau yang program stat kul 9. and we got the temporary pass from the guard before entering b5 building.


Aktiviti untuk first day tu agak boring. we have to dengar some taklimat daripada bbraun. firstly kami diperkenalkan dengan asal usul bbraun. kalo tak silap aku, miss trainer is miss teresa. she welcomed us nicely. seronok nampak dia bersungguh cakap yang kami ni bertuah sebab dapat masok bbraun. she congrated us for many many times. hehe. aku pon ikot eksaited.


Sesi hari tu followed by a few other trainers. sume duk citer pasal disiplin sume. and yes, quite sleepy. hehe. so sesi first day tu berakhir dengan baik. sebab aku tak tido. hehe


Yang paling best, hari pertama aku masok bbraun, r&d bbraun department jemput aku ngan sya ke majlis berbuka pose kat evergreen laurel hotel kat penang. sehari sebelom masok keje, kitorang dapat kol dari jessi yang jemput kitorang ke hotel tu.






Kami sampai awal kat sana. masok je hotel tu, kami disambut ceria oleh warga r&d bbraun. believe me. dorang memang ohsem. best sangat. aku ngan sya diperkenalkan sorang demi sorang. segan tu takyah cakap la. tapi buat muka tak malu je. senyum tak lekang. sampai lenguh pipi yang comel ni. haha. pastu amek amek gambar sume. dorang layan kami macam da lama kenal. syokk giler.



Aku amek makanan banyak. tapi sayang, perut tak cukup besar nak isi sume makanan tu. and sya, she got to finish everything. hehe. bagos betol ko sya. aku tak larat nak makan lagi. 


Tu la citer hari pertama aku di bbraun. and nex week, aku bakal diattach ke department r&d. maknakata aku bakal keje sebagai seorang trainee engineer di r&d bbraun. wish me luck.





p/s: kene ingat banyak nama orang kat r&d tu. asyik tertukar je.huhu

3 comments:

syima ramli said...

hi akak fiza..saya Syima..saya dpat buat LI dkt BBraun jgk bulan depan..so kalo boleh nk contact akak nak tnye psl skit pasl BBraun ni..more on experiences akak la..akak ada fb x?nak add?

syima ramli said...
This comment has been removed by the author.
Nabilah said...

assalamualaikum, akak saya nak tanya tentang B Braun blh..sbb saya dapat interview dri B Braun utk internship.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...