Friday, August 12, 2011

Alkisah bulan ramadan.

Salam. hai sume. wah, da berkurun tak mengarang. last entry pasal sedih-sedih bagai tu. haha. lawak la baca entry tu balik. macam orang da mati laki lagak aku. tapi siyes tau, tym tu rasa sedih sangat tu. kalau tak aku jarang nak tunjuk kat orang camtu. maklum la, aku kan chill je slalu. korang kira beruntung tau. keh3


Alkisah-alkisah tu macamla aku nak citer kisah aladdin kan. biar la. saje je nak wat tajuk biar nampak aku ingat asal usul.haha

Sebenarnya aku nak citer hal aku sepanjang bulan pose ni. tahun ni, pose aku full kat umah. means dat aku bersahur ngan family, bukak pose pon ngan family. tak la macam tahun-tahun sebelum ni, dalam sebulan bulan pose tu, ade tu seminggu je sempat berpuasa ngan family. paham-paham jela, student kan.


Kat umah ni, aktiviti aku same je stiap hari. bukan niat aku nak mengeluh. sekadar nak bercerita. nak tau tak, pagi-pagi pas sahur, tugas tetap aku mesti la cuci pinggan. waduh, sudah emangnya seperti gaya amah.hehe. siap-siap tu, tengok jam da kul 6lebih. so aku subuh dulu, pastu aku join adik-adik aku tidoooo. nikmat kan hidup. pastu bangun kul 8, aku kemas-kemas umah dulu, jemur kain, da siap da tugas aku untuk pagi tu. tapi disebabkan sekarang ni aku duk struggle nak siapkan report, jadinya pastu aku tak buat keje lain da. aku go on ngan report aku. alhamdulillah, nampak ade la jugak kemajuan. means dat, da bergerak la. hehe


Ari ni da masuk ari ke 12. alhamdulillah setakat ni full lagi. hehe. tapi kan, da hari ke 12, maknenye da tak sampai sebulan aku nak ke perlis balik. sambung lagi stdy aku. waduh, malas giler. syok pulak duk umah membesarkan ape yang da sedia besar. haha.


Bulan-bulan puasa ni panas giler. dugaan betol la. kalau tengahari tu, rasa nak berendam dalam air batu pn ade. kadang-kadang sehari tu ade sampai 4x aku mandi. sejuk cket badan. tapi abang aku cakap da kurus puasa aku. tapi ape bole buat, biar kurus cket, asal jangan terbatal terus kan.


Okla. malas da la nak menaip. aku nak continue report aku ni. jumpe lagi ye. daaa




p/s: bila da baca sendiri banyak kali entry aku ni, macam budak sekolah bercerita pun ade. tapi takpe la, da name pun diari kan. haha
 

2 comments:

AnaAnis.MUsliMah said...

gOOdluck dgn report tuu^^ nice diary..

fiza said...

tq anaanis..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...