Tuesday, November 8, 2011

Tarik rambut di KFC.

Assalamualaikum dan selamat hari raya aidiladha.


Bukak satu blog, duk citer pasal raya haji, bukak lagi satu blog duk citer pasal lembu mati kene semelih, bukak lagi satu blog, duk citer blaja masak sup gearbox. adeh, sume da citer pasal raya haji ni. ingatkan bukak blogspot ni, aku nak ngepost entry raya haji gak. tapi sume da citer pe yang aku nak citer. so aku amek lap citer pasal kepsi di raya haji. ade jugak point raya haji tu. 


Haa, sape yang tarik rambut? uish, bukan aku. aku tak main r tarik2 rambut ni, pakai tudung litup beb. tarik2 rambut ni nanti kedut lak tudung syria aku. haha. boloks giler.


Ni alkisah hari raya aji gak, raya petama tu. disebabkan da penat duk potong daging lembu ari tu, petang raya aji, aku, angah n family, kak, abang, n teh buat plan baek punya. kitorang plan nak g karoke. aku bab2 nak baling suara ni aku kurang siket. so yang pempuan ni pakat nak p main boling. ha, kite tengok sape ratu longkang.


Skip citer pasal boling, aku nak citer pasal kepsi. well, kata raya kan. sume kedai makan tutup. sampai beserah kitorang pi, satu kedai pon tak jumpe. eh silap, ade. tapi kedai yang jual cikbab baek punya. sory beb, cikbab takcun di mata kitorg. so, last skali kitorg terpaksa la singgah kepsi kat beserah tu.


Sampai kepsi tu, fuh ramai giler duk beratur. skip citer beratur, kisah tarik rambutnya bermula gini.



Cik kepsi: ye, slmt datang. nak makan pe kak? (hampeh tol panggil aku akak. elo, aku baru 19 ok. ye, aku tipu.)

Aku: nak kepsi bucket. ade x?(saje tanya soalan ni. sebab nampak ayamnya da tak banyak.)

Cik kepsi: emm. bucket ye? sebenarnya ayam da tak banyak kak. kitorang tak dapat nak kuarkan ayam dalam kuantiti yang banyak.

Aku: ok kalau camtu. bagi snake plate 6 set. 

Cik kepsi: emm. snake plate 6set. same jugak kn.

Aku: tau pon.

Cik kepsi: tunggu jap ye kak.



5minit pastu. dia datang balik. time tu memang da ramai giler la yang beratur belakang aku. sebelah aku ade abang ipar n adek aku. 


Cik kepsi: ok. nak bucket kan tadi. lagi ade lagi nak tambah?

Abang ipo: kentang putar kecik, nak 2.

Aku: kak nak nasi ayam. (cakap kat abang ipo aku.)


Tetibe..


Cik kepsi: boleh cepat siket tak kak? ramai yang beratur kat belakang tu!

Aku: helo, takyah nak marah marah. bukan salah kitorg, korang yang lambat.


Time ni aku nak marah giler. kelat pahit payau sume ade terpapar kat muka comel aku. da hilang kecomelan da masa tu. 


Memang masa tu ramai giler yang beratur belakang kitorg. tapi da ko yang lambat, pehal nak sound2 aku? huh. aku jarang angin ngan orang. tp ko kurang ajar sangat. waddehel, aku pun tunggu lama kot. masa aku datang tu, depan aku ade hampir 10 orang kot. sejam lebih jugak kot aku duk beratur tu. tibe2 ko sound aku camtu, sape tak hangin beb?


Aku malas nak marah sangat kat sini. emo sangat da ni. tapi tu la. siyes aku jarang hangin ngan orang, tapi bile orang kurang ajar main sound-sound aku camtu, time aku da penat giler beratur sejam lebih, memang la aku nak marah. yang paling tak tahan, ngan abang ipo aku boleh lak ko cakap baik-baik kan. adeh la. da name pun pempuan.


Spoil selera aku nak makan ayam kepsi time tu. da la thai sauce pon limit giler. p carik kat sume meja, sume botol da tinggal 1/4 sos. haa. memang kepsi tu tak maju pon. still pakai botol-botol segala lagi. sebab tu la camtu. orang lain da sampai puncak, ko duk terhegeh-hegeh lagi nak panjat. bak kata abang aku, ni la first tym makan kepsi xcukup sos. memang tak penah jadik!


So, aku nasihatkan la. yela aku pon tak ok sangat nak nasihat-nasihat orang. tapi kan, behave urself la. customers olwes rite ok. mujo aku ni taknak panjang-panjang citer. kalo ko jumpe customer lagi hangen dari aku, dorang p repot jbtn hal ehwal pengguna, tak ke nahas ko?



Ok, aku stop sini la. lain entry takmo bikin panas lagi la. tamo tamo tamo. haha. gedik giler.




p/s: ayam kepsi pon rasa takbest ritu. aku tak makan banyak, 2ketul je.;p

14 comments:

Niza Romli said...

kalau gitu ceritanya..akk pun hangin jgk! sbb dh pnh kena. benci :(

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Apa-apa pun sabar itu separuh dari iman..:)

fiza said...

@Niza Romli

haa..kn3 kak kn? yey, ade pnyokong.hehe

fiza said...

@Dunia Realiti a.k.a Elih

yup btol..da sabar da tu..klu x btol2 da tarik rambut da..hehe

NURUL NAJWA said...

sabaq naaaa.. :D

fiza said...

@NURUL NAJWA
hehe..sabar da ni..

kLiPKeRt@sPiNk said...

awat x sound blk je akak tu weh...haha
x patut btol..

Lea Isnawi said...

kepsi!! dh lama x makan :(

ascil.punye.lah said...

kasi lempang je budak kepsi tuh.

.: mama lynn :. said...

lapar la

fiza said...

@kLiPKeRt@sPiNk
aku kn penyaba klip.hehe

fiza said...

@Lea Isnawi
a'ahla kan. smenjak 2mnjak bajet da kureng ni. haha

fiza said...

@ascil.punye.lah
ish xleh. rmai org..lgpn aku ni pemalu orgnye. hehe

fiza said...

@.: mama lynn :.
jom pekena kepsi dulu. bt hilang lapa tu. ehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...