Sunday, June 23, 2013

Jerebu ke jelebu?


Bismilah.



Assalamualaikum and hai.


Aiyok. terasa malas nak bercerita soal hati. sebab hati sekarang tarak sedih sedih. senyum aja.;p


Isu hangat sekarang, jelebu. Eh jerebu. Aku bukanlah pakar alam sekitar mahupun pakar kaji cuaca. Bagi aku, soal alam sekeliling yang berlaku sekarang semua menunjukkan kekuasaan Allah Taala. Hanya Dia berhak menukar yang buruk jadi yang baik, dan baik jadi buruk.


So dearsss, take care of yourself. Pakai mask tu. Takpe la nampak macam perompak kejap pon daripada kita sakit kesan dari pencemaran ni. Makcik dan pakcik tu, jap je tolong stopkan dulu bakar bakar sampah keliling umah tu. Kita tolong orang, insyaAllah akan datang baiknya untuk kita. 


Adik kakak yang comel, abang abang yang ensem, jangan kerap sangat kuar rumah. Kasi limit itu jalan jalan ya. Bukannya apa, nanti kalo sakit siapa yang susah? 


Last but not least, di samping kita ambik langkah berjaga jaga, kita kurangkan aktiviti luar, kita jugak kena berdoa pada Yang Esa semoga diturunkan hujan yang membawa seribu rahmat untuk makhlukNya di muka bumi ini. InsyaAllah.




Photo: haze...
Jerebu di tempat keje sementara aku. Tempat korang cemane?   





3 comments:

Azim Cool said...

Slm..akak, nk tny skit ni..bole?

Azim Cool said...
This comment has been removed by the author.
fiza said...

@Azim Cool
yup tnyela..ape?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...