Friday, December 16, 2011

Kami engineer kreatif.

Assalamualaikum.



Semalam berakhirnya salah sebuah kesengsaraan yang aku tanggung sepanjang bergelar final year student. bila aku sebut salah sebuah tu, maknenye ade berbuah-buah lagi la yang tak setel. tapi untuk menyetelkan sume kesengsaraan tu, banyak sangat la aih kene buat. hormon-hormon lak kne sentiasa stabil. kalau tak, maunye haru nanti.


Ape la intro pelik je. ni aku nak citer pasai presentation budak kelas aku semalam. untuk construction materials punye subjek. haa, betol aku student material. pelik ek student material blaja civil? kadang-kadang aku pon rasa camtu, tapi nak buat camne, atok aku xdan nak apply jawatan naib canselor dulu. kalo tak, takdenye aku nak blaja pasal building-building, main ngan simen bagai ni. ingat aku minat ke, siyes tak pon sbenarnya. 


Presentation tu by gruping. tapi markah lecturers bagi secara individu. aku tak tau la ade markah tak untuk aku, keje aku semalam just buat pengenalan ngan introduce aku punye grup membe. siyes kalo tak buat pon takpe aku rasa. huhu. terasa macam takde function pon. grup aku 5 orang, 3laki 2pompuan. so laki kan lagi expert bab-bab camni, so aku surrender la. ce bagi aku pasai corrosion, syiok jugak aku nak kelentong.


Dalam presentation tu, kitorang kene siapkan monumen. kirenye macam kitorang betol-betol buat la building tu. grup aku buat stage. bukan stage untuk orang nyanyi tau, tapi stage untuk forum perdana gitu. hehe


Ni aku tunjuk pics semalam ek. kitorang sume ade 7 grup. so ade 7 monumen la kat sini. cekidout!



haa. ni first. pondok rehat construction. bkn kire menang tak menang eh. aku letak random je. ni grup fila, nadia, poknik, bon and the leader, pejo. so kalerful kan? rajinla dorang ni.




ni lak monumen yang paling aku suke. comei sangat! so cute and look like real one. kan2? empunya monumen kitchen cabinet ni adalah syakir, emi, rudy, atie n sape ye? xingat la plak. adehh. anyway, congrate korang. salute r idea korang hebat..(thumbsup!)



ni lak bus stop. bus stop ni ade 1 je bangku. so xleh duk ramai-ramai sangat ye. hehe. ni kepunyaan pejah, safi, art, and the geng. lupa la guys, sory. ;(



ni yang comel ni grup ciksu yang punya. monumen dorang longkang tu je, yang lain-lain tu aksesori tambahan la kirenye. hehe. ni pon kategori rajin gak ni. kalau grup aku rasanya takde nak tambah, longkang 1 je kot. well, idea yang sangat cool. congrate! haa. lupe nak gtaw, ni grup yuki si blogger tau,hehe



yang ni, yang ade bunga bagai ni, grup yang wat stage. haa tu stage la tu. grup sape? ntah la grup sape tah. haha. yang kecik comei2 atas stage tu, microphone ye. canggih tak? tak? ok.



ni yang paling simple sesimplenye. tapi nice kan? macam kemassss je. austhetic sidewalk kot name dia. aku tak sure. tapi grup ni paling sempoi kan. ni grup farah yang punye. kalo tak silap, farah, ecah, zue, din n poca. betol da rasanya.



ni plak kepunyaan si kecik linda. monumen ni same kecik ngan tuan empunya. hehe. dorang buat car porch. tapi bukan untuk kete bese ye, tak kira la korangnye vios ke, merc ke, ataupon viva je, tetap takleh duk dalam car porch ni. sebabnya car porch ni hanya untuk kete litar je.hehe


Haa. amacam, hebat kan? tak? emm yela. takla sehebat korang dak civil. ataupon dak product design. tapi ok ape. not bad la orang kata. ke korang rasa bad? huhu.*sigh*



So, untuk dak kelas aku, tahniah weh! korang hebat. salute r. ^_^




p/s: abes da 1 presentation. ade lagi 1 ari isnin ni. wish me luck.

6 comments:

kLiPKeRt@sPiNk said...

wah wah..tahniah ye kawan2 sekalian...
ni la presentation yg paling tak stress! kn kn?

fiza said...

@kLiPKeRt@sPiNk
ko xstress ke? aku stress jgk.haha

Miss Nadya said...

monumen yg sgt cntik..:)

p/s :: tak tahu nad mampu bersabar ke tak dengan org tu..:(

fiza said...

@Miss Nadya
hehe, xkretip sgt pn tu..

xpe..cube pelan2..mst boleh punye..=)

NiaLidia. said...

ya allah comelnya haha :D geramm je tengok mesti fun kan hehe

fiza said...

@NiaLidia.
fun sesangat..haha.kagum tgk monumen2 tu..xsgka kitorg bleh bt.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...